EskoArtwork novinky v předtiskové přípravě

Časopis Packaging v druhém letošním vydání informuje o SW novinkách EskoArtwork obalového designu a on-line nástrojů pro správu a schvalování projektů.

Nové možnosti v předtiskové přípravě: Produkty EskoArtwork patří ke světové špičce v oblasti SW určených pro tiskovou přípravu. Stále se zvyšující nároky na kvalitu tisku se pochopitelně odráží i ve vývoji příslušných aplikací či plug-in. V první polovině března fi rma EskoArtwork společně s Macron Systems pořádala v Praze zajímavý seminář s pracovním workshopem, který byl určen pro stávající i budoucí klienty. Semináře, kde byly prezentovány novinky v oblasti obalového designu a on-line nástrojů pro správu a schvalování projektů a zakázek se zúčastnila i Ing. Jana Žižková..

Macron Systems se specializuje na speciální předtiskové technologie a produkční nástroje pro studia a tiskárny. V oblasti tiskových technologií nabízí především produkty firmy EskoArtwork, pro kterou se stala autorizovaným partnerem pro Českou republiku i Slovensko již na jaře roku 2003 (Partnerem fi rmy Barco Graphics, později Esko Graphics a ještě později Esko se firma Macron Systems stala již v roce 1994.) Společnost EskoArtwork, vzniklá sloučením společností Esko a Artwork Systems, dnes patří k celosvětově nejvýznamnějším leaderům v oblasti řešení určených pro obalový průmysl. V současnosti Macron Systems nabízí unikátní řešení speciálně přizpůsobené potřebám prakticky všem tiskovým technologiím. K nejznámějším řešením patří aplikace určené především pro předtiskovou přípravu obalů, ucelená řešení pro ofset či CDI pro flexotisk. V nabídce však nechybí ani plotry Kongsberg s CAD prostředím Artios a celá řada dalších produktů.

K nejznámějším komplexům pro předtiskovou přípravu, určenou výrobcům obalů, patří balík aplikací Esko Software Suite. Letos přichází na náš trh již verze 10 a právě některé nové aplikace i zásuvné moduly z tohoto nejnovějšího SW balíku byly v Praze prezentovány. Pracovní seminář se týkal především programového vybavení Studio 10, Deskpack 10 a nové verze Webcenter 10. K hojně diskutovaným novinkám patřily zvláště profesionální toolkity a plug-iny pro Adobe Illustrator..

Celý článek je ke stažení zde nebo na stránkách časopisu Packaging.